Nejlepší medovníčkové koule

22.12.2020

Máte rádi medové koule? Tak si držte klobouky, protože tohle jsou opravdu nejlepší medové koule pod sluncem!

Ingredience na těsto:

500g mouky Jizerka
2 vejce
2 ČL jedlé sody
60g rozpuštěného másla pokojové teploty
4 PL medu
200g moučkového cukru

Na krém:
1 kondenzované mléko
1 máslo

Z těsta si uděláme beztvaré placky, stejně tlusté a vyskládáme na plech a dáme péct cca na 180° asi na 10 minut, hezky do zlatova. Poté necháme těsto vystydnout.

Mezitím si uděláme krém z jednoho změklého másla a kondenzovaného mléka a dáme na chvíli odležet.

Zchladlé těsto si pomocí robotu nebo pytlíku a paličky na maso, rozdrtíme na drobečky. Je na vás jestli chcete mít úplně jemné nebo trošku větší. Trošku drobečků si odložte stranou - budete v nich kuličky obalovat.

Teď si v míse smícháme krém a drobky a vypracujeme z nich hmotu, kterou dáme následně na 2 hodiny odpočinout do lednice. To proto, aby se pak kuličky lépe tvarovaly.

Po dvou hodinách vyndáme těst z lednice a vyválíme kuličky, které obalíme ve zbylých drobcích.


Skladujte na chladném místě a dobrou chuť. 

Mír a lásku
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky