Nejlepší medovníčkové koule
Máte rádi medové koule? Tak si držte klobouky, protože tohle jsou opravdu nejlepší medové koule pod sluncem!
Ingredience na těsto:
500g mouky Jizerka
2 vejce
2 ČL jedlé sody
60g rozpuštěného másla pokojové teploty
4 PL medu
200g moučkového cukru
Na krém:
1 kondenzované mléko
1 máslo
Z těsta si uděláme beztvaré placky, stejně tlusté a vyskládáme na plech a dáme péct cca na 180° asi na 10 minut, hezky do zlatova. Poté necháme těsto vystydnout.
Mezitím si uděláme krém z jednoho změklého másla a kondenzovaného mléka a dáme na chvíli odležet.
Zchladlé těsto si pomocí robotu nebo pytlíku a paličky na maso, rozdrtíme na drobečky. Je na vás jestli chcete mít úplně jemné nebo trošku větší. Trošku drobečků si odložte stranou - budete v nich kuličky obalovat.
Teď si v míse smícháme krém a drobky a vypracujeme z nich hmotu, kterou dáme následně na 2 hodiny odpočinout do lednice. To proto, aby se pak kuličky lépe tvarovaly.
Po dvou hodinách vyndáme těst z lednice a vyválíme kuličky, které obalíme ve zbylých drobcích.
Skladujte na chladném místě a dobrou chuť.