Banana bread
Po trošku delší odmlce po Vánocích a krátké nemoci, která nás doma zastihla jsem připravená se s Vámi podělit o další recept a dnešní recept bude na bezlepkový banánový chléb. Ano ano, poslední dobou jsem ho viděla všude, tak jsem ho taky musela vyzkoušet a už chápu...u nás ani dva bochníky nevydrží dlouho.
Co je potřeba:
4 přezrálé banány
250g mouky Jizerka
70g cukru (moc cukru není opravdu potřeba)
3 vejce
200g rozpuštěného másla pokojové teploty
1ČL prášku do pečení
1ČL jedlé sody
1ČL soli
Předehřejte si troubu na 180°. Banány si na začátku oloupeme a všechny si je vidličkou rozmačkáme tak, aby pak v těstě tvořily minimální hrudky. Do rozmačkaných banánů si přidáme cukr, sůl a vajíčka a pořádně smícháme. Následně si v jiné misce smícháme mouku, jedlou sodu a prdopeč, promícháme a poté přimícháme do ''mokré směsi.'' Až budete mít vše pořádně promíchané dohromady, tak přidejte rozpuštěné máslo a míchejte tak dlouho, dokud nebude máslo hezky spojené s těstem.
Nalijte do předem papírem vyložených pekáčků a pečte pomalu na 170°. Já peču doma nejraději pomalu, ale jistě! :D
Tak dobré chutnání.